Bienvenid@ a este bosque nebuloso. Disfruta de tu estancia.

Bienvenid@ a este bosque nebuloso. Disfruta de tu estancia.

jueves, 9 de septiembre de 2010

L’alliberadora llum del foc ben utilitzat(CAT/CAST)

per Ferran Reyes

Blanc, tot era blanc; llums, parets, prestatgeries. Tot blanc. Carros de la compra amb lleugera desviació, cartells enormes amb productes embalats que no tenien res a veure amb la realitat, màrqueting.
Albert corria de manera automatitzada pels passadissos de l’establiment, portant davant seu un enorme carro amb productes per col·locar als estants.


No pensava, només col·locava, redistribuïa, etiquetava, inventariava, sempre mecànicament, sense pensar, una i altra vegada durant tota la seva jornada laboral. Per la seva vista només passaven marques, frases apegaloses que sonaven com un disc rallat al seu cap, referències, descomptes. «Plimax, neteja max!», «Putrecola, a la teva bola!»; ho odiava, frases vulgars i senzilles però a la vegada enganxoses, horteres i cutres.

A vegades durant uns segons s’imaginava que ell colpejava el director de màrqueting i publicitat de dita empresa mentre repetia una i altra vegada els seus lemes horteres. Pura monotonia que només es trencava per l’esbronc d’un superior o per l’odiosa actitud d’algun client que li recriminava haver canviat de lloc certs productes o d’algun altre que, amb insistència, li preguntava sobre la ubicació d’un producte només entrar per la porta.

300 euros per treballar 30 hores setmanals, només per no ser suficientment bo amb els estudis que li havien impartit. Mai tindria casa pròpia, ni possibilitats de tenir una família; l’havien etiquetat, mai li trucaven després d’entregar currículums, només en treballs precaris i ETT, on la majoria de cops el tractaven malament i on durava quatre dies comptats. Aquests pensaments li regiraven el cap cada dia, a l’arribar a casa, amb la mirada perduda a la televisió hortera i cutre, com els lemes del supermercat.



Tot això ara passava per la seva ment, mentre corria pels passadissos que emanaven una repel·lent llum blanquinosa i una molt coneguda per ell olor de detergent. Però ja no, ja no veia aquella llum tan purificant,
ara veia el crepitar de les flames, i la bonica i alliberadora llum del foc ben utilitzat. «Demà no aniré a treballar», va dir mentre s’allunyava amb pas decidit del local en flames, amb un somriure complagut i feliç a la cara.
----------------------------------------------------------------------------------------


por Ferran Reyes

Blanco, todo era blanco; luces, paredes, estanterías. Todo blanco. Carros de la compra con ligera desviación, carteles enormes con productos embalados que no tenían nada a ver con la realidad, marketing. Albert corría de manera automatizada por los pasillos del establecimiento, llevando delante suyo un enorme carro con productos para colocar en los estantes. No pensaba, sólo colocaba, redistribuía, etiquetaba, inventariaba, siempre mecánicamente, sin pensar, una y otra vez durante toda su jornada laboral. Por su vista sólo pasaban marcas, frases pegadizas que sonaban como un disco rallado en su cabeza, referencias, descuentos. «Plimax, limpieza max!», «Putrecola, a tu bola!»; lo odiaba, frases vulgares y sencillas pero a la vez enganchosas, horteras y cutres. A veces durante unos segundos imaginaba que él golpeaba al director de marketing y publicidad de dicha empresa mientras repetía una y otra vez sus lemas horteras. Pura monotonía que sólo se rompía por el abucheo de un superior o por la odiosa actitud de algún cliente que le recriminaba haber cambiado de lugar ciertos productos o de algún otro que, con insistencia, le preguntaba sobre la ubicación de un producto sólo al entrar por la puerta. 300 euros por trabajar 30 horas semanales, sólo por no ser suficientemente bueno con los estudios que le habían impartido. Nunca tendría casa propia, ni posibilidades de tener una familia; le habían etiquetado, nunca le llamaban después de entregar currículums, sólo en trabajos precarios y ETT , dónde la mayoría de veces lo trataban mal y dónde duraba cuatro días contados. Estos pensamientos le revolvían la cabeza cada día, al llegar a casa, con la mirada perdida a la televisión hortera y cutre, como los lemas del supermercado. Todo esto ahora pasaba por su mente, mientras corría por los pasillos que emanaban una repelente luz blanquecina y un muy conocido por él olor de detergente. Pero ya no, ya no veía aquella luz tan purificante, ahora veía el crepitar de las llamas, y la guapa y liberadora luz del fuego bien utilizado. «Mañana no iré a trabajar», dijo mientras se alejaba con paso decidido del local en llamas, con una sonrisa complacida y feliz a la cara.

No hay comentarios: